La Xarxa RDI-IA, present al Mobile World Congress 2025

En el marc del Mobile World Congress 2025 (MWC25), aquest any la Xarxa RDI-IA ha aprofitat l’ocasió per donar a conèixer les tecnologies dels grups que la integren i posar-los en contacte amb les diferents empreses que hi han participat.  

En aquest sentit, s’ha pogut destacar el paper de la xarxa i els seus projectes en el marc de l’actual Estratègia d’Intel·ligència Artificial de Catalunya des dels estands de Catalonia.AI i la Digital Catalonia Alliance (DCA); així com des dels espais d’algunes institucions, com el Centre de Visió per Computador (CVC) o la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). 


Dos actes amb protagonisme per a la Xarxa RDI-IA

La Xarxa ha estat la gran protagonista en dos actes destacats durant la setmana. El primer va tenir lloc el dimarts 4 de març, a l’espai de la Generalitat en el 4YFN. Es tracta del Demo Day de lAI Accelerator, l’acte de clausura de la segona edició del programa de foment d’emprenedoria científica. Va comptar amb la intervenció de la Sra. Maria Galindo, Secretària de Polítiques Digitals, Víctor Rotellar de la Xarxa RDI-IA (CVC) i Angela Lalatta de la Fundació i2Cat, els quals van liderar l’acte.

Durant l’esdeveniment es van presentar els projectes finalistes d’aquesta segona edició, SkyNote, LiverColor, Vitonify i els guanyadors del Programa Ai4ALL: BrainMapp i LainApp. També va formar part de la xerrada Albert Casorrán, CEO i fundador d’Atempo, startup sorgida de la primera edició de l’AI Accelerator. Casorrán va compartir la seva experiència d’èxit i va animar als participants d’aquesta segona edició a continuar desenvolupant els seus projectes aprofitant els aprenentatges adquirits durant el programa. 

Seguidament, el dimecres 5 de març, el Talent Arena va ser l’escenari on es va presentar la Xarxa RDI-IA i el seu context dins l’actual ecosistema d’intel·ligència artificial de Catalunya. També es van donar a conèixer alguns dels projectes més destacats:

BrainMapp: amb Víctor Cepero del grup dIA i neurociències del CVC, un software d’assistència a neurocirugies per l’enregistrament automàtic del mapatge per estimulació elèctrica. 

Jepmen: amb Batuhan Says, CMTECH de la UPF, un diari electrònic per promoure la salut mental a les escoles, a través de l’E-coaching  

Techwich: amb Rasool Seyghaly, CRAAXLab-UPC, un sistema de gestió d’aprenentatge intel·ligent