Xarxa RDI-IA Event Annual Conference

La 1a Jornada Anual reuneix més de 150 assistents

El passat 22 de maig, la Xarxa RDI-IA amb motiu de la seva 1a Jornada Anual, va agrupar més de 150 assistents a la Llotja del Mar, Barcelona.

L’esdeveniment, volia esdevenir un punt de trobada per a tota la comunitat on disposar d’un espai propi per posar en comú les fites aconseguides durant aquest primer any i mig de funcionament i els objectius estratègics de cara als propers. L’espai es va obrir al públic de la mà del contacte amb l’ecosistema empresarial i de transferència i valorització del coneixement, donant a conèixer els grups de recerca que formen part de la Xarxa.

La primera part de l’esdeveniment, dedicada al col·lectiu de la Xarxa, va comptar amb Dimosthenis Karatzas, director Científic de la Xarxa RDI-IA, i Sergi Bessonias, promotor de la Xarxa RDI-IA, que van obrir la Jornada Anual repassant l’actualitat i futur de la Xarxa i donant la benvinguda als assistents.

Sergi Bessonias, presenter Jornada Anual

 

Amb l’obertura al públic general es va donar pas a la benvinguda institucional a càrrec de Dimosthenis Karatzas, director Científic de la Xarxa RDI-IA; Laia Arnal, directora general de Societat del Coneixement, Transferència i Territori a Recerca i Universitats; i Lluís Juncà, director general d’Innovació, Economia Digital i Emprenedoria.

Després de la benvinguda institucional, es va donar pas a una taula rodona, moderada per la Dra. Karina Gibert, en la qual es va tractar el vincle entre la recerca i el mercat. La taula la formaven:

  • Miquel Martí, CEO a Tech Barcelona
  • Rosa Cortada, CIO a Oxfam Intermon i president de CIOS.cat
  • Jordi Ortiz, CEO a SECARTYS and president de Sinergia Catalunya
  • Francesc Vilaubí – President de CATEi

Una de les activitats destacades de la Jornada Anual era el tour pels diferents grups de recerca que formen part de la Xarxa amb una exposició de pòsters; una manera de potenciar el coneixement i obrir-lo al públic general.

Tot seguit, els assistents van comptar amb les exposicions de tres exemples de col·laboració entre ciència i negocis a càrrec de:

  • Jordi Alba, AGAUR
  • Marco Orellana, CIDAI
  • Emilio Iglesias, CDTI

Com a darrer acte, la companyia Argentina, Satellogic, de la mà de la Solange Uwera, va explicar els punts forts de triar Barcelona com a hub europeu i les possibilitats que ofereix en l’ecosistema de la innovació.

 

Podeu trobar més fotos de l’esdeveniment al següent enllaç.